Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Παρουσίαση εργαστηρίου του Συλλόγου Πολιτισμού Στρατωνίου


Εργαστήριο πληροφορικής – Συνεργασία με την σχολή πληροφορικής CLEVER CHOICE


Με ξεχωριστή επιτυχία λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια στο Σύλλογο , εργαστήριο πληροφορικής παρέχοντας τη δυνατότητα σε μαθητές κυρίως Δημοτικού και Γυμνασίου να αποκτήσουν πιστοποιημένες κατά ECDL γνώσεις στα επίπεδα αρχικό ( πτυχίο e-kids ) και βασικό (πτυχίο core) .
Η συνεργασία με την σχολή CLEVER CHOICE έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.
Ο Σύλλογος συνεργάζεται με τη Σχολή στη βάση της επιδότησης μέρους του κόστους για κάθε μαθητή .
Παρακάτω παραθέτουμε επιστολή της Διεύθυνσης της Σχολής CLEVER CHOICE , ευχόμενοι να συνεχίσει με επιτυχίες η συνεργασία μας.

Αγαπητοί αναγνώσεις, μέσα από το βήμα που μας παρέχει ο Σύλλογος Πολιτισμού Στρατωνίου θα θέλαμε να συστηθούμε σε όσους δεν μας γνωρίζουν κα να σας ενημερώσουμε για την πορεία και το όραμά μας. Η σχολή Πληροφορικής Clever Choice ιδρύθηκε το 2005 στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Εδώ και τρία χρόνια παρέχει γνώσεις πληροφορικής και τις πιστοποιεί με την αναγνωρισμένη από την Ευρώπη και το Ελληνικό Δημόσιο, πιστοποίηση ECDL.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, ζούμε στον αιώνα της τεχνολογίας, του αυτοματισμού και της πληροφορίας. Είναι αδύνατον να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις και την ανάπτυξη της μοντέρνας κοινωνίας χωρίς να έχουμε γνώσεις πληροφορικής.
Αυτή η ανάγκη που δημιούργησε ο σύγχρονος τρόπος ζωής μαζί με το μεγάλο κενό που υπήρχε στην κοινωνία μας στο χώρο της πληροφορικής, μας οδήγησαν στην ίδρυση της σχολής Clever Choice.

Θέλαμε μια σχολή με γερές βάσεις και με διάρκεια ώστε να μπορεί να καλύψει όλα τα κενά γνώσεων πληροφορικής στην κοινωνία της Βόρειας Χαλκιδικής.
Το πετύχαμε, αλλά όχι μόνοι μας. Το πετύχαμε όλοι μαζί με πολλές προσπάθειες, μεγάλους αγώνες και υπομονή. Το πέτυχαν οι σπουδαστές μας από τον πιο μικρό σε ηλικία έως τον πιο μεγάλο. Το πέτυχαν οι γονείς οι οποίοι με πολλές θυσίες στηρίζουν τους μικρούς μας φίλους που κάνουν τα πρώτα βήματά στην εκπαίδευση.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους σπουδαστές μας και σε όλους τους γονείς που τους στηρίζουν . Η πληροφορική είναι μια συνεχής εκπαίδευση, είναι μια σπουδή που απαιτεί χρόνο, υπομονή και χρήμα. Δεν μπορούμε να έχουμε γερές βάσεις στην πληροφορική, αν δεν ακολουθήσουμε μια συνεχή εκπαίδευση. Ευχαριστούμε στο Σύλλογο Πολιτισμού Στρατωνίου που αντιλαμβανόμενος τη σημασία της πληροφορικής μας βοήθησε από την πρώτη στιγμή ώστε η κοινότητα του Στρατώνιου, μια κοινότητα που ανέκαθεν στήριζε τη γνώση και πάντα είχε τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση, να πρωτοπορήσει και σε αυτό .
Ο Σύλλογος Πολιτισμού Στρατωνίου έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι πραγματικά αναπτύσσει τον πολιτισμό και νοιάζεται για την ανάπτυξη του τόπου μας σε όλους τους τομείς.

Ευχαριστούμε την κοινότητα Στρατονίκης που μετά το παράδειγμα του Στρατωνίου, ακολούθησε και εδραίωσε τη σχολή μας στην κοινωνία της . Με αυτή την κίνηση δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά της Στρατονίκης και των Σταγείρων να παρακολουθούν τα μαθήματα δίπλα στο σπίτι τους.
Έτσι η σχολή Clever Choice έφτασε στην κορυφή και κατέκτησε την Πρώτη θέση ως Πρωταθλήτρια Πιστοποιήσεων πληροφορικής για το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 και την 2η θέση για το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 σε ολόκληρο το νομό μας.
Τρία χρόνια τώρα παρέχουμε γνώσεις από το πρώτο πλήκτρο μέχρι την κατάκτηση αναγνωρισμένη Πιστοποίησης Πληροφορικής σε παιδία από 6 ετών έως ενήλικες 60 ετών.

Αυτή την στιγμή η σχολή Clever Choice έχει σπουδαστές από σχεδόν όλη την Βόρεια Χαλκιδική.
Ο υποψήφιος σπουδαστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πολλά προγράμματα:

1.) ECDL e-kids για τους μικρούς μας φίλου από το πρώτο πλήκτρο και συνεχή προετοιμασία για την είσοδό του στην επόμενη πιστοποίηση πληροφορικής.
2.) ECDL Core, το αναγνωρισμένο από την Ευρώπη και το Ελληνικό Δημόσιο πιστοποιητικό, που ανοίγει τις πόρτες της εύρεσης εργασίας. Το παρακολουθούν παιδιά από 12 ετών έως ενήλικες 60 ετών.
3.) ECDL Expert, το πρόγραμμα που κάνει τη διαφορά. Μετά την απόκτηση του ECDL Core, εκπαίδευση για να αποκτηθούν ειδικές γνώσεις στην πληροφορική.
4.) ECDL Webstarter, το πρόγραμμα που εισάγει το σπουδαστή στον χώρο του Διαδίκτυου για κατασκευή και υποστήριξη ιστοσελίδων.
5.) ECDL Image Maker, για ψηφιακή φωτογραφία, κάρτες και Video. Για όσους θέλουν να ξεχωρίζουν.
6.) Πρόγραμμα Ενηλίκων. Γι’ αυτούς που δεν έχουν γνώσεις πληροφορικής, δεν γνωρίζουν τίποτε και θέλουν να μάθουν το βασικό χειρισμό υπολογιστή καθώς και προγράμματα υποστήριξης γραφείου.
7.) Πρόγραμμα ιδιαίτερων μαθημάτων γι’ αυτούς που ο χρόνος τους είναι περιορισμένος και δεν έχουν την πολυτέλεια να ακολουθήσουν διδασκαλία σε τμήμα.

Αυτά τα προγράμματα σε συνδυασμό με τις επιστημονικές μεθόδους που εφαρμόζει η σχολή Clever Choice έχουν φέρει μεγάλες επιτυχίες. Η μεγαλύτερη επιτυχία μας, εκτός από τις δεκάδες πιστοποιήσεις γνώσεων πληροφορικής που έχουμε δώσει είναι οι στενοί δεσμοί φιλίας και εμπιστοσύνης που αναπτύχθηκαν με τους σπουδαστές μας και τις οικογένειές τους. Είναι πολύ σημαντικό για μας πάνω από όλα να έχουμε φίλους και μια μεγάλη οικογένεια , την οικογένεια της Clever Choice.
Φέτος είμαστε πολύ χαρούμενοι λόγω του ότι θα αποφοιτήσουν οι πρώτοι μικροί μας φίλοι ολοκληρώνοντας και το δεύτερο επίπεδο πιστοποίησης Ε-kids.
Αυτά τα παιδιά ξεκίνησαν με ελάχιστες γνώσεις και αυτή τηνστιγμή είναι έτοιμα να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία του αναγνωρισμένου από την Ευρώπη και το Ελληνικό Δημόσιο, πιστοποίηση ECDL Core.

Δεν υπάρχουν σχόλια: