Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ


Αφού είχαμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, με συναντήσεις επί συναντήσεων και συζητήσεις επί συζητήσεων, για την έλλειψη εκπαιδευτικών στο Δημοτικό σχολείο, με τους προϊσταμένους της Α΄ εκπαίδευσης, γονείς και παιδιά αποφασίσαμε να κλείσουμε το σχολείο στις 10/1/2008 έως ότου λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε.
Όταν η απόφαση κοινοποιήθηκε σε όλους τους αρμόδιους, την ίδια μέρα ο προϊστάμενος κ. Κρίτογλου κάλεσε μια επιτροπή στον Πολύγυρο, στα γραφεία της πρωτοβάθμιας για να συζητήσουμε επί του θέματος.
Με κλειστό λοιπόν το σχολείο, γονείς και παιδιά, κρατώντας πανό με συνθήματα διεκδικήσεων για την παιδεία, γίνεται συνάντηση της επιτροπής με τους κυρίους Κρίτογλου και Αρβανιτίδη.
Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν πως βρέθηκε δασκάλα και στις 22/1/2008 ανέλαβε την Α΄ τάξη και λύθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε.
Η πρόταση που κάνουμε σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων είναι:
1) Τα σχολεία πρέπει να είναι έτοιμα από άποψη υπάρξεως επαρκών βιβλίων εποπτικών μέσων, αναλώσιμων και άλλων υλικών μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου, και μέχρι αυτή την ημερομηνία να έχουν τελειώσει οι αποσπάσεις και οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: