Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ



Τίτλος : Προσωπικό Ημερολόγιο Ανεκδοτολόγιο 2008
Συγγραφέας:Γιάννης Σερβετάς
Εκδόσεις : Ιανός

Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Σερβετά με τίτλο "Προσωπικό Ημερολόγιο Ανεκδοτολόγιο 2008", όπου δεν σταματούσες στιγμή να γελάς, αφού ο συγγραφέας πείραζε συνεχώς τους παρευρισκόμενους


διάβαζε αποσπάσματα του βιβλίου και δεν άφηνε να μιλήσει ο ραδιοφωνικός του σύντροφος Βασίλης Δέλιος!
Μέσα από το γέλιο αυτό όμως, ο Γιάννης Σερβετάς περνά μηνύματα και λέει αλήθειες, ακόμα κι αν αυτές είναι πικρές. Όπως έκανε με τους ΑΜΑΝ, όπως έκανε με τον "Γιάννη τον Όμορφο", κι όπως κάνει χρόνια τώρα μέσα από την εκπομπή του στο ραδιόφωνο. Αλήθειες που έβαλε και μέσα στο βιβλίο του. Μα τι πραγματεύεται το βιβλίο αυτό;
Είναι ένα ημερολόγιο το οποίο έχει γράψει ο Γιάννης Σερβετάς. Το μισό για να είμαστε ακριβείς. Γιατί το υπόλοιπο το συμπληρώνει ο καθένας που θα το αγοράσει.


Σε κάθε μέρα του χρόνου αναφέρει ένα περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του, κάποια άχρηστη ή χρήσιμη πληροφορία που μάζεψε από το ίντερνετ με αφορμή την γιορτή ενός Αγίου ή ένα ιστορικό γεγονός και φυσικά το απαραίτητο ανέκδοτο, με τις ίδιες πηγές έμπνευσης. Έπειτα έρχεται η σειρά σας να συμπληρώσετε την μέρα. Τι ώρα ξυπνήσατε, τι φάγατε, πόσα κιλά είστε, πήγατε σινεμά, θέατρο ή σε club; Κάνατε sex και με ποιον/α, τι ώρα και που ακριβώς; Μπορεί να σας φαίνεται γελοίο όλο αυτό, άλλα όταν μετά από χρόνια τα διαβάζετε θα έχει γούστο. Θα θυμηθείτε πράγματα τα οποία είχατε ξεχάσει. Όπως είπε κι ίδιος ο συγγραφέας (δέχεται ειρωνικά αυτόν τον τίτλο) θα είναι όμορφο να θυμόμαστε έναν ευχάριστο περίπατο στην παραλία, όταν δεν θα μπορούμε να περπατήσουμε. Είναι όμορφο να καταγράφουμε τις αναμνήσεις. Κι όπως λέει αφού μπόρεσε και το έκανε αυτός, μπορεί ο καθένας. Γιατί "ζωή χωρίς αναμνήσεις είναι τσίπουρο χωρίς παρέα".
Η παρουσίαση έγινε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Graphic_design στην Ιερισσό.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την Graphic_design σε όσους και όσες παρευρεθήκατε στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Σερβέτα και σας υποσχόμαστε ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: