Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ



Από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Μια μητέρα ρώτησε το σοφό και μεγάλο εφευρέτη της ατομικής ενέργειας;
«Κύριε Αϊνστάιν, θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη σας, τι βιβλία να δίνω στο παιδί μου να διαβάζει;» «Παραμύθια» απάντησε ο Αϊνστάιν. Αλλά τη μητέρα εκείνη φάνηκε να μην την ικανοποίησε η απάντησή του και τον ξαναρωτά: «Εκτός από παραμύθια τι άλλα βιβλία να του δίνω να διαβάζει;» Κι εκείνος της απάντησε: «Παραμύθια, παραμύθια, παραμύθια. Καταλάβατε κυρία μου; Παραμύθια!..».

Στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Hans Christian Andersen, γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.
Με αφορμή τον εορτασμό αυτό, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων οργάνωσαν μια εκδήλωση για τους μαθητές προσκαλώντας τη συγγραφέα Φωτεινή Κατσάλη-Γιβάνη στο χώρο του Δημοτικού σχολείου.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τη συγγραφέα, η οποία ενθουσιάστηκε με τις απόψεις τους και με ιδιαίτερη χαρά απάντησε στις ερωτήσεις τους.
Τα παιδιά για να την ευχαριστήσουν έκαναν ζωγραφιές με τους ήρωες του παραμυθιού της και τις χάρισαν στη συγγραφέα.

Η Κατσάλη Φωτεινή Γιβάνη γεννήθηκε στη Θεσ/νίκη και από νεαρή ηλικία, γράφει θεατρικά έργα και παραμύθια για παιδιά. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ασχολήθηκε με ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, γράφοντας κείμενα και παίζοντας σε παραστάσεις. Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ζήτη: «Ο Πασχάλης ο Λαγός και τα κόκκινα αυγά» και «Μένια Μελένια η μαγισσούλα των λιχουδιών». Από τις εκδόσεις Μαλλιάρη το υπέροχο μυθιστόρημά της «Τα ομορφότερα όνειρα τα βλέπεις με τα μάτια ανοιχτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: