Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Περιβάλλον και πλαστικά 1


Την τελευταία του μέρα μας έκανε μια δυσάρεστη έκπληξη ο Μάϊος γεμίζοντας κυριολεκτικά την παραλία με πλαστικές σακούλες και πλαστικά ποτηράκια. Όλα αυτά ήρθαν από την θάλασσα με άγνωστο σημείο εκκίνησης και διαδρομή σύμφωνα με το κύμα και τους θαλασσινούς αέρηδες.
Το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο (πέταγμα σκουπιδιών στη θάλασσα) ελπίζουμε σιγά – σιγά να εκλείψει διότι και δυσφημίζει τις παραλίες μας και προβλήματα δημιουργεί στα θαλασσινά έμβια όντα.
Η τάση παγκοσμίως (τελευταία και στην Ελλάδα) είναι να καταργηθούν τελείως οι πλαστικές σακούλες που μοιράζονται στα σούπερ μάρκετ και να αντικατασταθούν με βιοδιασπώμενες σακούλες ή χάρτινες.
Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος γιατί το παραμικρό πλαστικό σκουπίδι που πετάμε στη φύση θα μας περιμένει εκεί για 200 τουλάχιστον χρόνια και θα υποβαθμίζει το περιβάλλον μας και την ίδια την ποιότητα ζωής μας.
Θετική έκπληξη ήταν για μένα η επίσκεψη στο φαρμακείο του χωριού μας όπου ή κα. Βάσω Αργυρού μου είπε ότι οι σακούλες που βάζει τα φάρμακα είναι βιοδιασπώμενες. Επίσης πολλοί δημότες μας ψάχνουν μάταια κάδους ανακύκλωσης για χαρτί και όχι μόνο.


Γ. Σακαλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: