Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ


1ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας


Πανέμορφες καλλιτεχνικές και με ιδιαίτερο στυλ φωτογραφίες παρουσιάστηκαν στην 1ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας που οργάνωσε ο Σύλλογος Πολιτισμού Στρατωνίου.
Το θέμα του διαγωνισμού είχε τον τίτλο «ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ»
Οι καλλιτέχνες που εκθέσαν τις φωτογραφίες τους προσπάθησαν ο καθένας με το δικό του ύφος να παρουσιάσουν το Στρατώνι του σήμερα συμμετέχοντας με 4 φωτογραφίες ο καθένας.

Οι συμμετέχοντες ήταν:
Γίτσα Κατερίνα
Καραπιπέρη Βίκυ
Καραπιπέρης Αχιλλέας
Ντεράκη Τόνια
Πασχαλίδης Δημήτριος του
Χρήστου
Προδρόμου Τάσος
Φλώρος Σπύρος

Ο Σ.Π.Σ όρισε μια κριτική επιτροπή από καλλιτέχνες του χωριού μας για να κάνουν το δύσκολο έργο της αξιολόγησης των φωτογραφιών. Τα μέλη της επιτροπής ήτανε: Γαρδικιώτης Δημήτριος, Γαρδικιώτη Στεφανία, Κινικλής Γαβριήλ, Κοτζαγιάννης Απόστολος και Στράντζαλης Γιάννης.
Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης ήταν:
1ο Βραβείο: Καραπιπέρη Βίκυ
2ο Βραβείο: Γίτσα Κατερίνα
3ο Βραβείο: Ντεράκη Τόνια

Το 1ο βραβείο ήταν μια ψηφιακή μηχανή Cannon και το 2ο και 3ο βραβείο από μία κασέλα αρχειοθέτησης φωτογραφιών.
Η έκθεση λειτούργησε από τις 3/12/2007 μέχρι τις 9/12/2007 λειτουργώντας παράλληλα με τις εκδηλώσεις για το εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας και την επισκέφτηκαν πολλοί συμπολίτες μας. Παράλληλα λειτούργησε και έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Αφρική των ανθρώπων της με τίτλο «Αφρική …αντί ελεημοσύνης» που επιμελήθηκε ο Α. Τσανανάς.
Μετά την απονομή των βραβείων ακολούθησε εκδήλωση απονομής τιμητικής πλακέτας στον ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ του Στρατωνίου κ. Τηλέμαχο Λυμπιτσούνης ως αναγνώριση του έργου που έχει προσφέρει στο τόπο μας τα χρόνια της φωτογραφικής του δραστηριότητας. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο γιος του Δημήτριος Λυμπιτσούνης.
Ο Σ.Π.Σ. Συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες και ελπίζει στην μεγαλύτερη επιτυχία του νέου θεσμού για του χρόνου.
Στα επόμενα τεύχη θα παρουσιαστούν όλες οι φωτογραφίες των συμμετεχόντων.
Γ. Σακαλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: