Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
(Σύνθημα από πανώ σε διαδήλωση εκπαιδευτικών )

Με αφορμή την πρόταση που έγινε, από τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας, για συγχώνευση της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, και τον χωρισμό της Α’ και Β΄ τάξεων, όπου γίνεται συνδιδασκαλία, 4 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς(;;;;) , θέλουμε να σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω.
Εμείς οι γονείς πιστεύουμε ότι η παιδεία είναι το υπέρτατο αγαθό μετά την υγεία και απαιτούμε τα παιδιά μας να τύχουν του καλύτερου συστήματος εκπαίδευσης που τους αξίζει και το αξίζουν
Είναι όμως αναντίρρητο, ότι σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα , οτιδήποτε επιχειρείται πρέπει να γίνεται με προσεκτικό σχεδιασμό και με έναν ειλικρινή διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων.
Ο σημαντικός παράγοντας για την καλή λειτουργία και αποτελεσματικότητα κάθε εκπαιδευτικού συστήματος είναι οι εκπαιδευτικοί, καθώς η λειτουργία κάθε σχολικής μονάδας βασίζεται σε αυτούς.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές και παρόλο που πέρασαν 4 μήνες από την έναρξγ της σχολικής χρονιάς , στο σχολείο μας τα κενά δεν έχουν καλυφθεί.
Μεγάλο θέμα λοιπόν για το χωριό μας είναι η αντιμετώπιση του 6θέσιου σχολείου μας ως 4θέσιο με συνδιδασκαλία της Α’και Β’τάξης όπως και της Γ’ και Δ΄τάξης γεγονός εξαιρετικά αντιπαιδαγωγικό για τα ίδια τα παιδιά.
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στη Α’ τάξη που είναι το θεμέλιο για την εξέλιξη του μαθητή , όταν λόγω απομάκρυνσης δασκάλου ( υπήρχε στην αρχή της χρονιάς ) αναγκάζεται να συνδιδάσκεται με την Β’ τάξη από την Διευθύντρια του Σχολείου της οποίας τα καθήκοντα είναι έτσι και αλλιώς πολλά.
Επιπλέον αυτές οι συγχωνεύσεις μας προιδεάζουν για μείωση των οργανικών θέσεων του σχολείου που βεβαίως ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ να γίνουν με κανένα τρόπο και από ΚΑΝΕΝΑΝ. Στη 2ή λοιπόν Γενική Συνέλευση του Συλλογου στις 16/12/2007 αποφασίστηκαν και κοινοποιήθηκαν στους υπευθύνους Πρωτοβάθμιας κκ. Αρβανιτίδη και Κριτογλου τα ακόλουθα
Δεν δεχόμαστε συγχώνευση Ε’και ΣΤ’ τάξεων και ούτε θέλουμε να γίνει ποτέ
Να επιστρέψει η δασκάλα της Α’τάξης άμεσα στις 8/1/2008
Να συνεχίσει να λειτουργεί το Ολοήμερο Σχολείο
Σε κάθε άλλη περίπτωση οι γονείς θα κλείσουν το σχολείο και θα δημοσιοποιήσουν το γεγονός στα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: