Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Το ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ του Συλλόγου Πολιτισμού Στρατωνίου



Το νέο εργαστήριο χορού άρχισε να λειτουργεί στις αρχές Οκτώβριο του 2008. Στο εργαστήριο φοιτούν 18 παιδιά από την Α τάξη του Δημοτικού έως και την Β τάξη του Γυμνασίου . Δασκάλα τους είναι η κ. Σάρλοτ Νέιλ η οποία έχει σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη και έχει κάνει μεταπτυχιακά στην Αγγλία και Ιταλία. Το σύστημα διδασκαλίας της είναι το αγγλικό RAD.
Στην ερώτησή μας για το πώς εξελίσσεται η εξάσκηση των παιδιών η δασκάλα τους μας απάντησε ότι μετά από 6μηνο τα παιδιά όλων των τάξεων έχουν μπει πλέον σε πρόγραμμα με
αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα. Τελειώνοντας την ρωτήσαμε γιατί κλασσικό χορό και όχι δημοτικούς χορούς και η απάντησή της ήταν «Τέλειοι οι δημοτικοί χοροί όμως με τον κλασσικό χορό ο μαθητής μαθαίνει να πειθαρχεί και να ελέγχει όλα τα σημεία του σώματος και άρα του ανοίγεται ο δρόμος για κάθε είδος χορού που επιθυμεί»
Ο Σύλλογος αξιοποιώντας την δυνατότητα παροχής στέγασης του εργαστηρίου σε κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα για χορό , στους χώρους του, μερικώς χρηματοδοτεί τα δίδακτρα κάθε παιδιού .










Πόλα Γκαδρή - Μανώλης Γαλατάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: