Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ




Τίτλος : Αναζητώντας τις ρίζες μας
Ποιητής : Αργύρης Μπαρής
Έκδοση : Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκάστρου «Τα Αηδόνια»
Τηλ: 6978770672

Η ποίηση του Αργύρη Μπαρή, όπως λέει και η Ασπασία Καρρά -Μαραβέα είναι βιωματική και σίγουρα προσιτή , κατανοητή, λαγαρή σαν τα νερά της Χαλκιδικής, με γλώσσα καθημερινή, αφτιασίδωτη. Ο στίχος, η λέξη, η εικόνα γλιστράει αθόρυβα ,…αγγίζει την ψυχή…
Ο Αργύρης Μπαρής από το Παλαιόκαστρο τίμησε τον τόπο του, και ο τόπος του τον τίμησε με την εξαιρετική πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοκάστρου να εκδόσει την τελευταία του ποιητική συλλογή .
Ο Αργυρης Μπαρής έχει γράψει πολλά ποιήματα στα οποία καθρεπτίζεται η αγάπη του για τις ρίζες του, το χωριό του το Παλαιόκαστρο. Το καθρέπτισμα αυτό άνθρωπος-γη , γη-άνθρωπος έχει αρχίσει να γίνεται σπάνιο στις μέρες μας και είναι αυτό που ο Α. Μπαρής με ευαισθησία πλησιάζει.
Μπράβο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοκάστρου «Τα Αηδόνια» για την πρωτοβουλία



























Στρατώνι Αύγουστος 2010 – (Εκατό χρόνια από την γέννηση του Ν. Καββαδία) .
Σε αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Ν. Καββαδία και ονομασία του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ, «Ν. Καββαδίας» με αφορμή την αποπεράτωση της περίφραξης σε νότες της FATA ΜORGANA (γνωστού ποιήματος του ποιητή για το Στρατώνι), προχώρησε η Τοπική Αρχή.
Την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων έκανε η γνωστή ερμηνεύτρια , Μαρίζα Κωχ. Ακολούθησε πανηγυρική συναυλία όπου η Μ. Κωχ ερμήνευσε τραγούδια σε ποίηση Καββαδία με συνοδεία της χορωδίας του Δήμου.
…ΩΡΑΙΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: