Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ MIRO-GNOMO-NIO

Ο Miron κι ο Gnomon όπως γράψαμε στο βιογραφικό τους, δεν είναι "τυχαίοι" αστρολόγοι. Καινοτομούν εδώ και αιώνες. Έχουν εφεύρει ένα καινούριο κώδικα συγγραφής αστροπροβλέψεων. Έτσι, για να είναι περισσότερο ασφαλείς οι προβλέψεις θα πρέπει ο «κάθε αναγνώστης» να μελετά το σύνολο των ζωδίων.
ΚΡΙΟΣ
Η Νέα Σελήνη στρώνει κάπως τα πράγματα. Όχι όμως όσο θα θέλατε κι αυτό σας κάνει ανήσυχους. Τα αισθηματικά σας δείχνουν κι αυτά βαλτωμένα και έχετε την εντύπωση ότι δεν υπάρχει φως από πουθενά. Δίκιο έχετε! Παρόλα αυτά, αφήστε τον χρόνο να κυλήσει υπέρ σας. Αξιοποιήστε τον συμμετέχοντας στην θεατρική ομάδα του Σ.Π.Σ. αλλά προσέξτε!!! Όχι άλλα μελοδράματα… Όχι άλλες τραγωδίες… Όχι άλλα κωμειδύλλια… Προτείνετε τη θεατρική απόδοση του «Φως στο Τούνελ»…

ΤΑΥΡΟΣ
Σας είπαμε να πιάσετε την ζωή από τα κέρατα αλλά εσείς το παρακάνατε. Δεν γίνεται να τα κάνετε όλα μαζί. Καταφέρατε να έχετε τα συναισθήματά σας σε ένα διαρκές μποτιλιάρισμα. Ηρεμήστε!!! Έχετε πολλές επιλογές… Μάθετε σανσκριτικά… Διαβάστε τη Μαχαμπχαράτα σε μετάφραση Λορέντζου Μαβίλη… Νοικιάστε καμιά ταινία παραγωγής Bolywood… Ή αν αρέσκεστε να δείχνετε προχωρημένοι, αρχίστε γιόγκα με όσο το δυνατόν περισσότερα ομμμμμ… Ελάτε… πάμε μαζί…
ομμμμμ… ομμμμμ… ομμμμμ
ΔΙΔΥΜΟΙ
...και ο μήνας έχει εννιά! Πως τα καταφέρνετε και δεν μπλέκετε τον ένα σας εαυτό με τον άλλο είναι άξιο συγχαρητηρίων. Δεν πα να είναι ανάδρομος ο Ερμής, δεν πα να γίνεται χαμός στον οίκο της Αφροδίτης, εσείς θα βρείτε τρόπο να είστε ταυτόχρονα παντού και να αναπληρώνετε κενά (γενικώς). Μα δεν σας τρομάζει τίποτα; Μόνο μια συμβουλή από εμάς: αποφύγετε τουλάχιστον την «διπλή» ζωή γιατί ο κίνδυνος να πιαστείτε στην φάκα είναι περισσότερο από ορατός. Τυχερός σας αριθμός το 3 (τουλάχιστον).

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η συμπαθής τάξη των «καρκινακίων» εξακολουθεί να περνάει δύσκολα. Κάτι που χειμωνιάζει, κάτι που ο ΣΚΑΪ έκοψε τα πολλά κι ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ για την κατσαρίδα του Νεπάλ, κάτι που ξεποδαριαστήκατε στην διαδρομή «τρίγωνο – αερογέφυρα – καθρέφτης – τρίγωνο» (κι άκρη δεν βγάλατε), το ηθικό σας έπιασε πάτο. Μην ανησυχείτε! Υπάρχουν και χειρότερα. Θα μπορούσατε να είστε στην κατηγορία «διαρκές πάρτυ» μες στη φούρλα και το νταχτιρντί κάτι που δεν σας πάει.. Βάλτε νέους στόχους και ισορροπείστε. Σας προτείνουμε να δείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να πάρετε μαθήματα Latin χορών, που και την διάθεσή σας θα ανεβάσουν και θα γλιτώσετε το πιο πάνω ξεποδάριασμα.
ΛΕΩΝ
Τα λιονταράκια μας τα έπιασε για τα καλά η χειμωνιάτικη διάθεσή τους. Τέρμα τα τσαμπουκαλίκια και οι αγριάδες. Χουχούλιασμα και πάλι χουχούλιασμα. Ούτως ή άλλως το τρίγωνο Αφροδίτη – Ερμή – Δία προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για «αποκατάσταση σχέσεων». Βάλτε τον εγωισμό σας σε χειμέρια νάρκη και όλα θα πάνε καλά. Ξεκουράστε το πνεύμα σας διαβάζοντας ποίηση αλλά μην αφήνετε το σώμα σας να χαλαρώσει. Σας προτείνουμε γυμναστική στο σπίτι (δουλέψτε κυρίως τους πλάγιους κοιλιακούς σας). Τυχερό σας νούμερο το νούμερο του τηλεφώνου σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ!!!


ΖΥΓΟΣ
Τα βάζετε από εδώ, τα βάζετε από εκεί, αλλά πάντα κάτι περισσεύει. Σας έφαγε η ισορροπία αλλά δεν λέτε να καταλάβετε ότι «η ισορροπία είναι σαν το καζάνι που βράζει και κάποια στιγμή θα εκσφενδονίσει το καπάκι». Αφήστε τα πράγματα τα εξελιχθούν και να εκτονωθούν και μην προσπαθείτε να τα περιορίσετε ωραιοποιώντας την εικόνα τους. Είναι ο μήνας σας και γι’ αυτό χαλαρώστε και γλεντήστε το. Οργανώστε ένα πάρτυ γενεθλίων στη Σχολή και καλέστε όλο το χωριό (και τους φορείς).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Δεν θα βάλετε μυαλό (δις). Μαζί σας η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια. Οι τελευταίες ελπίδες ήταν το πείραμα CERN αλλά κι αυτό, με κάποιο τρόπο, δάκτυλός σας κατάφερε να το εξουδετερώσει. Τι θέλετε επιτέλους; Αναρωτιέστε διαρκώς αν «στραβός είν’ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε». Πάντα ανικανοποίητοι και με τον καλό το λόγο πάνω – πάνω. Πάντως θα πρέπει να σας αναγνωρίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχετε καταλήξει σε ένα –τουλάχιστον- ασφαλές συμπέρασμα: «Πρέπει να ‘σαι πολύ λέρα, για να κυβερνάς γαλέρα».

ΤΟΞΟΤΗΣ

Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσείς… τον χαβά σας. Πιστεύετε πως άλλη δουλειά δεν έχουμε από το να ασχολούμαστε μαζί σας; Δεν είστε το κέντρο του κόσμου κι όσο πιο νωρίς το αντιληφθείτε τόσο το καλύτερο για τον κόσμο. Εξοικειωθείτε με τον πραγματικό σας εαυτό και σταματήστε να παριστάνετε κάτι που δεν είστε. Μπορούμε να σας αγαπήσουμε γι’ αυτό που είστε πραγματικά! Μην το παιδεύετε άλλο. Ασχοληθείτε με ομαδικά παιχνίδια και σταματήστε το τένις και το μπάντμιντον. Αφήστε το φθινόπωρο να αλώσει τον εσωτερικό σας κόσμο και μην δραματοποιείτε την μελαγχολία σας. Σας προτείνουμε την ποιητική συλλογή της Κατερίνας Γώγου «ο μήνας των παγωμένων σταφυλιών»

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Όποια πέτρα και να σηκώσουμε είστε από κάτω. Εσάς δεν σας αγγίζει ούτε η «μελαγχολία του Σεπτέμβρη», ούτε το κλίμα που βαραίνει λόγω Υγράς Ασίας. Ξέρετε να αποφεύγετε σκοπέλους αλλά μην εφησυχάζετε. Η προδοσία έρχεται από φίλους και κινδυνεύετε να βρεθείτε μπλεγμένοι. Αποφύγετε επενδύσεις υψηλού ρίσκου. Δουλέψτε τον εσωτερικό σας κόσμο όσο είναι καιρός. Ξέρουμε, κατά βάθος είστε καλά παιδιά, αλλά αυτό το «βάθος» μοιάζει να είναι …απύθμενο. Η σύνοδος Ερμή, Αφροδίτης και Πλούτωνα μοιάζει να σας λέει ότι είναι η ώρα να πέσετε με τα μούτρα στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό». Δηλώστε (αν δεν δηλώσατε) εθελοντής και κλείστε από τώρα τον ρόλο του Αι Βασίλη.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η καλύτερή σας. Η σχέση σας με τον χωροχρόνο είναι εντελώς υποκειμενική κι αυτό δικαιολογεί πολλά από τα πράγματα που κάνετε και μας φαίνονται αλλόκοτα. Συνεχίστε έτσι. Η ζωή στα χέρια σας αποθεώνεται και δεν θα μιζεριάσουμε δίνοντάς σας συμβουλές για το πώς θα διορθωθείτε. Είστε η κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που εν μέσω τυφώνα, θα βάλετε τα μεταξωτά σας (αφού θα φυσάει), τις κίτρινες γαλότσες σας, θα πάρετε την κατάλληλη ομπρελίτσα σας (άσπρο πουά σε κόκκινο φόντο) και όταν όλος ο κόσμος θα τρέχει να προφυλαχθεί, εσείς θα βγείτε βόλτα ακούγοντας στο γουώκμαν Πίτσα Παπαδοπούλου. Θα μπορούσατε να ανήκετε στο χώρο των ξωτικών. Σας ζηλεύουμε.
ΙΧΘΥΣ
Ένα ατελείωτο αχ και βαχ. Νομίζετε ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει, ότι είστε μόνοι στον κόσμο, ότι «η ζωή είναι ωραία αλλά τα ‘χει με άλλον»… Η περίπτωσή σας τείνει να γίνει ανίατη. Η διέξοδος που σας προτείνουμε είναι οτιδήποτε αφορά Καλές Τέχνες και γράμματα αλλά προς θεού, αποφύγετε την ποίηση και τα μπλουζ. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν θα πρέπει να συναναστραφείτε με Υδροχόους (θα σας στείλουν στο ψυχιατρείο). Αντίθετα, οι Τοξότες είναι μια πιο ασφαλής επιλογή. Τις κρύες φθινοπωρινές νύχτες, αν δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε, κοιμηθείτε. Τις μέρες, δουλέψτε κι εσείς στα πλαίσια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού. Κάπου εκεί μπορεί και να βρείτε τον εαυτό σας. Προτεινόμενος ρόλος Μπάμπυ το ελαφάκι.
ΟΦΙΟΥΧΟΣ
Τεριρέμ… Τεριρέμ

Πώς την πάτησες Εφραίμ;!

Δεν υπάρχουν σχόλια: