Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Λαϊκή Συνέλευση 14-11-07


Το Τοπικό Συμβούλιο του Δημοτικού Διαμερίσματος Στρατωνίου του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθουλ διοργάνωσε Λαϊκή Συνέλευση στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου του Ο.Α.Ε.Δ. με ικανοποιητική συμμετοχή δημοτών.
Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Σταγείρων Ακάνθου κ. Βλαχόπουλος Μιχαήλ, ο Αντιδήμαρχος κ. Κατσαβαβάκης Κωνσταντίνος, ο αρχηγός της μειοψηφίας του Δήμου κ. Δάλλας Χρήστος και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Λαμπράκης Γεώργιος.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Ζαγοράκης Νικόλαος παρουσίασε το πρόγραμμα του Δήμου για μελλοντικά έργα στο Δ.Δ. Στρατωνίου τα οποία είναι:
ü Μελέτη ανάπλασης της παραλίας, τοπογραφική αποτύπωση της και αδειοδότηση για τα έργα ανάπλασης.
ü Ολοκλήρωση μελέτης αποχέτευσης βιολογικού καθαρισμού
ü Οριοθέτηση και εξυγίανση του ρέματος της Καρβουνόσκαλας
ü Ολοκλήρωση αλιευτικού καταφυγίου, φωτισμός και επέκταση του με κατασκευή ακρομωλίου
ü Ίδρυση μεταλλευτικού μουσείου
ü Ανάπλαση, αποκατάσταση των όποιων περιβαλλοντολογικών προβλημάτων από παλαιότερες μεταλλευτικές δραστηριότητες.
ü Αναπλάσεις πλατειών πέραν της πλατείας Ηρώον που ολοκληρώθηκε
ü Ενίσχυση των Λυκειακών τάξεων
Οι παρεμβάσεις των δημοτών που ακολούθησαν ήταν για θέματα όπως:
Ολοκλήρωση του λιμανιού, κτιριακά προβλήματα στην εκπαίδευση, ολοκλήρωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου, ασφαλτόστρωση του δρόμου προς την καρβουνόσκαλα, κάδοι αποκομιδής σκουπιδιών, αντικατάσταση δέντρων που κοπήκανε για να γίνουν τα καινούργια πεζοδρόμια και δημιουργία χώρου για εναπόθεση μπαζών.
Ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Λαμπράκης Γεώργιος έθιξε τα εξής θέματα:
Αποκατάσταση περιβαλλοντολογικών προβλημάτων, καθαρισμός και της γύρω περιοχής από τον πρώην σκουπιδότοπο, εσωτερική ανακαίνιση και λειτουργία του κτιρίου του Ο.Α.Ε.Δ., το θέμα των σπιτιών της εταιρείας που πολλοί τα χρησιμοποιούν σαν παραθεριστικά ενώ υπάρχουν νέα ζευγάρια εργαζομένων στο νοίκι, αγορά της μεταλλευτικής συλλογής του Σ. Παπαϊωάννου, περίφραξη του χώρου των καλοκαιρινών εκδηλώσεων με το μουσικό κάγκελο, δημιουργία περιηγητικών διαδρομών και ανάδειξη της «Μάνας του Νερού».
Ο Δήμαρχος Σταγείρων Ακάνθου ανάφερε ότι ποτέ μέχρι τώρα ανταποδοτικά δεν δόθηκε τίποτα στο χωριό από την εταιρεία ενώ ό ίδιος πίεσε για να γίνουν τα έργα. Για την μελέτη αποχέτευσης επειδή είναι μεγάλο έργο έκανε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό. Η παρέμβαση στην παραλία είναι τεράστιο έργο και θα γίνει απομόνωση και εξουδετέρωση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν. Για το θέμα των κάδων αποκομιδής ανέφερε ότι είναι μονόδρομος η ανακύκλωση και ο διαχωρισμός των σκουπιδιών από την Ε.Ο.Κ.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου ανέφερε ότι ο χειρισμός του θέματος των κάδων αποκομιδής δεν έγινε με κομψό τρόπο. Πρέπει να διεκδικήσουμε θεσμοθέτηση των αντισταθμιστικών έργων γιατί τώρα έγκειται στην καλή θέληση της εταιρείας. Και ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη των τουριστών για την περιβαλλοντολογική κατάσταση του Δ.Δ. Στρατωνίου.
Ο Δήμαρχος Σταγείρων Ακάνθου στην δευτερολογία του ανέφερε ότι:
Βοηθάει την εταιρεία φορολογικά η περίπτωση των αντισταθμιστικών έργων και το γήπεδο ποδοσφαίρου χρειάζεται περίπου 200 χιλιάδες € για την ολοκλήρωση του.
Εμείς με τη σειρά μας έχουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στο Τοπικό Συμβούλιο για την οργάνωση της τόσο παραγωγικής λαϊκής συνέλευσης που ενημέρωσε και προβλημάτισε τους δημότες για το μέλλον του Δ.Δ. Στρατωνίου.


Γ. Σακαλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: