Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Από τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Ελεύθερος χρόνος και δημιουργική απασχόληση των νέων

Στις 20-4-2007 οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου, Δημοτικού και Νηπιαγωγείου είχαν διοργανώσει διάλεξη με θέμα:
«Ελεύθερος χρόνος και δημιουργική απασχόληση των νέων»
Στόχος ήταν και εξακολουθεί να είναι η ίδρυση ενός χώρου για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Αποκομίσαμε κάποιες υποσχέσεις, όμως πέρασε ένας χρόνος και μένουμε στα ίδια.
Θέλω να επαναφέρω το θέμα μέσω της εφημερίδας λέγοντας τα εξής:
Πάντα μας ενδιέφερε το τι στάση ζωής διαμορφώνουν τα παιδιά μας έξω από το χώρο της οικογένειας και το χώρο του σχολείου. Από τη μια μεριά θέλουμε να διασφαλίσουμε καλοδιατηρημένα, ασφαλή και λειτουργικά σχολεία, από την άλλη όμως θέλουμε τη δημιουργία χώρων, που να ενισχύουν τη μόρφωση, να αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα, να ψυχαγωγούν και παράλληλα να ωφελούν.
Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε υποδομές και να δώσουμε ευκαιρίες και επιλογές στα παιδιά μας για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.
Έτσι λοιπόν ο ελεύθερος χρόνος για να αποδώσει τα προσδοκώμενα ευεργετικά αποτελέσματα και να μην καταντήσει ανία και πλήξη, πρέπει να αξιοποιείται κατάλληλα.
Θεωρούμε λοιπόν επιτακτική ανάγκη την ίδρυση ενός πολυχώρου, που τα έχει όλες τις προϋποθέσεις ούτως ώστε ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών μας να είναι δημιουργικός.

Καραπιπέρης Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: