Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 2Η ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο Σύλλογος Γυναικών Στρατωνίου συμμετείχε για πρώτη φορά στην 2η έκθεση Λαϊκού πολιτισμού που έγινε στην Αθήνα 29 και 30 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Η διοργάνωση της έκθεσης έγινε από το Ευρωπαϊκό δίκτυο ανάπτυξης και το Πανεπιστήμιο Αθηνών και συμμετείχαν 130 σύλλογοι που σαν σκοπό έχουν την ανάδειξη της ιστορικής συνέχειας και της παράδοσης. Ο Συλλογος μας ήταν από τους ελάχιστους που κάλυψε τηνσυμμετοχή του με δικά του έξοδα ( χωρίς την συμβολή Δήμου ή Νομαρχίας ) σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης προβλήθηκε από το κατάλληλα διαμορφωμένο περίπτερό μας το Στρατώνι με φωτογραφίες και υλικό που μας προσέφεραν με χαρά οι σύλλογοι Πολιτισμού, ΝΑΟΣ ,Αθλοπαιδιών , πολλά μέλη του συλλόγου μας και ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχείων του χωριού μας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης και του περιπτέρου μας έγιναν από τους Νομάρχες Θεσσαλονίκης και Πειραιά κ.κ Ψωμιάδη και Μίχα , ενώ μας τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Πάππας Β. και Σηφουνάκης καθώς και η κα. Αν. Γκερέκου, ενώ μας επισκέφθηκαν κατά την διάρκεια του τριημέρου πάνω από 1.000 άτομα.
Το Σάββατο 29/3/2008 στις 18:00 το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου ( που ήρθε στην Αθήνα με δικά του έξοδα ) χόρεψε και τραγούδησε στην κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη χορούς από τη Χαλκιδική γεγονός που συγκίνησε το πολυπληθές ακροατήριο ( άνω των 200 ατόμων ) των Χαλκιδικιωτών συμπατριωτών μας που ζουν στην Αθήνα και μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Πραγματικά ήταν μια πολύτιμη εμπειρία προβολής του χωριού και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράστασή τους τον Πρόεδρο του ΔΔ Στρατωνίου κ. Ζαγοράκη, τα μέλη της χορευτικής ομάδας του συλλόγου, όλους τους συλλόγους ,τους επαγγελματίες αλλά και τις φίλες του συλλόγου μας.
Πιστεύουμε ότι αξίζει έστω και χωρίς βοήθεια οικονομική να διαφημίσουμε το χωριό μας και να βγούμε από το ‘καβούκι’ μας , και την εσωστρέφεια στοχεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον που μας αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: