Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

Συμβούλιο Νέων

Τον Ιούνιο του 2007 ψηφίστηκε από την κυβέρνηση νόμος για τη σύσταση Συμβουλίων Νέων ανά Δήμο, με στόχο την ενεργοποίηση της πολιτικής δράσης της νεολαίας, σε τοπικό πλέον επίπεδο. Με σχετική ανακοίνωση της προέδρου του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου μας, κας Χατζηλίδου Όλγας, κλήθηκαν οι νέοι από 16 εως 28 ετών να συμμετάσχουν ως μέλη στο Δημ. Συμβ. Νέων, ώστε να ενισχύσουν έτσι το ρόλο και το λόγο τους στα κοινά του τόπου.

Στο σύνολο των Δημ. Διαμερισμάτων οι αιτήσεις μελών έφτασαν τις 180, εκ των οποίων οι 71 συμπληρώθηκαν από τη νεολαία Στρατωνίου. Μετά τη συμπλήρωση των αιτήσεων στο Στρατώνι, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση των εγγεγραμμένων μελών, το Σάββατο 22 Μαρτίου και ώρα 13οο στο χώρο της κοινότητας. 25 περίπου μέλη έδωσαν το παρόν και συμμετείχαν στη συζήτηση, η οποία επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα διαδικαστικά, σχετικά με την επιλογή των υποψηφίων εκπροσώπων για το συμβούλιο εν όψει των επερχομένων εκλογών στις 30 Μαρτίου.

Υποψηφιότητα έθεσαν οι:
Γκαδρής Νικηφόρος, Γίτσα Χριστίνα, Σουλτάνης Κώστας, Μήλιου Πασχαλιά, Κατσαβαβάκης Γιώργος, Κεχαγιάς Λευτέρης, Προδρόμου Τάσος, Θεοδωρακόπουλος Γιάννης. Τα αποτελέσματα των εκλογών, ανέδειξαν από το Στρατώνι τους παρακάτω υποψήφιους
Γκαδρής Νικηφόρος, Γίτσα Χριστίνα και Μήλιου Πασχαλιά ενώ από την Ιερισσό οι Ρίζος Γ. και Ευθυμίου Παντελής .






Κ. Γίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: