Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ 2008


Φέτος, όπως κάθε χρόνο και εδώ και πολλά χρόνια, το Καρναβάλι Στρατωνίου έδωσε το ραντεβού του για την Κυριακή της Αποκριάς 9/2/2008.
Πέρυσι, το καρναβάλι του Στρατωνίου απέκτησε Διαδημοτική εμβέλεια διαδίδοντας τη φήμη που του αξίζει τόσο εντός του Δήμου όσο και στην ευρύτερη περιοχή προσελκύοντας κόσμο και εκτός Χαλκιδικής.
Φέτος, το (2ο ως Διαδημοτικό) Καρναβάλι του Στρατωνίου ήταν κατά πολύ καλύτερο από το περσινό.




Η συμμετοχή της νεολαίας αλλά και όλου του κόσμου ήταν πάρα πολύ μεγάλη, παρά το μπουρίνι πριν τη παρέλαση.
Το καρναβάλι ξεκίνησε από την μικρή πλατεία των Εργατικών Κατοικιών, κοντά στη είσοδο του χωρίου, με αποτέλεσμα όποιος διερχόμενος οδηγός ερχόταν στο χωρίο να σταματά για να δει και να απολαύσει τη μοναδική αυτή παρέλαση καρναβαλιστών.
Η προετοιμασία για όλο αυτό το υπερθέαμα άρχισε 2 με 3 μήνες πριν έτσι ώστε να προλάβουν όλοι να προετοιμαστούν και να έχουν τα τόσο καταπληκτικά αποτελέσματα τόσο στα άρματα, όσο και τις ενδυμασίες. Οι περισσότερες από αυτές ράβονται από τις γυναίκες του Στρατωνίου, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ενδυμασία των καρναβαλιστών.
Από νωρίς το πρωί οι ψησταριές είχαν ανάψει για τα καλά και τα πρώτα σουβλάκια είχαν ήδη ετοιμαστεί. Οι καρναβαλιστές μέχρι και την τελευταία στιγμή ετοιμάζονταν για τη μεγάλη παρέλαση, διορθώνοντας και την ελάχιστη ατέλεια που μπορεί να υπήρχε στη στολή τους. Ο χώρος που τα άρματα με τα πληρώματά τους θα περνούσαν, ήταν έτοιμος και οι καρναβαλιστές άρχισαν σιγά σιγά να μαζεύονται στα άρματά τους για να ξεκινήσει η παρέλαση.




Περίπου στις 14:05 τα άρματα ξεκίνησαν από τη μικρή πλατεία των Εργατικών Κατοικιών κοντά στην είσοδο του χωριού κατηφορίζοντας προς το χώρο των εκδηλώσεων όπου ο κόσμος είχε μαζευτεί.
Τα κορίτσια του θ-emo bar φρόντιζαν να ανάψει το κέφι μοιράζοντας άφθονο κρασί στους καρναβαλιστές και στον κόσμο. Η μεγάλη παρέλαση είχε ήδη αρχίσει και τα πρώτα άρματα είχαν φτάσει μπροστά στη σχολή του ΟΑΕΔ.




Η παρουσίαση άρχισε και πρώτοι παρέλασαν οι μικροί καρναβαλιστές. Το νηπιαγωγείο ήταν ντυμένο βασιλιάδες και βασίλισσες και το δημοτικό τα παιδιά των λουλουδιών αποσπώντας το μεγαλύτερο χειροκρότημα από τον κόσμο.
Το πρώτο άρμα ήταν εμπνευσμένο από την επικαιρότητα, Ζαχόπουλος – Τσέκου, προκαλώντας γέλιο στον κόσμο.Το δεύτερο άρμα είχε τον τίτλο «Αλ Τσαντίρι Τσούζ» εμπνευσμένο από την γνωστή τηλεοπτική σειρά με ένα μοναδικό πλήρωμα, σατιρίζοντας την επικαιρότητα. Το καρναβάλι του Στρατωνίου δεν θα μπορούσε να μην έχει στο άρμα του Αλ Τσαντίρι Τσούζ τον Θέμο με το Μάκη, την κυρία “ΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΜΕ-ΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΜΕ” Έφη Σαρρή, την Ρούλα με τον Φραν, τον Ζαχόπουλο με την Τσέκου, την Ποπάρα, την Τζούλια Αλεξανδράτου, την Λουκά, τον Πασχάλη με το εξώγαμο, την Άντζελα Δημητρίου, τον Ευαγγελόπουλο, το Γαλάτη που έσερνε τη Μύκονο με το Super Paradise, το Μακάκα και φυσικά το Λάκη Λαζόπουλο.
Το τρίτο άρμα ήταν η “Χαβάη” με τις Χαβανέζες και τους τουρίστες όπου πριν καλά καλά παρουσιαστούν άρχισαν και χόρευαν σε ρυθμούς Χαβάης.
Το τέταρτο άρμα ήταν οι τρελό-επιστήμονες όπου ότι πείραμα κι αν κάνανε δεν τους πετύχαινε, προσπαθώντας ξανά και ξανά.
Στο πέμπτο άρμα είχε μαζευτεί όλη η τρελο-νεολαία του Στρατωνίου παρουσιάζοντας το “JE T'AIME” με τα μεγάλα ταλέντα της Αννίτας Πάνια.Σχεδόν όλο το team της Αννίτας ήταν στο καρναβάλι, με παρουσιάστρια την Αννίτα. Η Τσίλα, η Μαλάμο, ο Βεδουράς, οι Τσειγκανέιρος Γκρέκος, ο Κάτμαν, ο Βας-Βας, ο Φιμέ, η γυναίκα ποδοσφαιρίστρια και η Ελισάβετ τραγούδησαν όλοι τα τραγούδια τους διασκεδάζοντας τον κόσμο. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και ο άντρας της Αννίτας, ο Καρβέλας με το νεογέννητο μωρό τους που ξεσηκώθηκε και πήρε το μικρόφωνο τραγουδώντας όλα τα τραγούδια του πατέρα του. Όλοι μαζί άρχισαν να χορεύουν ασταμάτητα ανάβοντας πυρσούς και καπνογόνα, πυροδοτώντας ταυτόχρονα και την ατμόσφαιρα καρναβαλιού.
Το έκτο άρμα είχε πιστεύω τον καλύτερο τίτλο άρματος πανελλαδικός μην πούμε παγκοσμίως. Το άρμα “Ρίο ντε Ζωνιανέιρο” είχε ήδη φτάσει και ήταν έτοιμο να μπει στον χώρο των εκδηλώσεων. Πρώτα άρχισε να φαίνεται ο Ψηλορείτης με τους Τσιγαριλύκους και από πίσω οι Κρητικοί «πίνοντας μπάφο και παίζοντας pro» ‘όπως έλεγε και η σχετική μουσική υπόκρουση ήταν έτοιμοι να κατεβούν και να αρχίσει ο τρελός χορός που δεν θα είχε σταματημό.Πίσω από τους Κρητικούς δεν θα μπορούσαν να έλειπαν οι Βραζιλιάνες του “Ρίο ντε Ζωνιανέιρο” που χόρευαν ασταμάτητα σε όλη την παρέλαση. Αυτό το άρμα όμως ήταν αστείο όχι μόνο από το θέμα αλλά το γεγονός ότι οι Κρητικοί ήταν οι γυναίκες και οι Βραζιλιάνες οι άντρες.
Το έβδομο “άρμα” είχε φτάσει έξω από τον χώρο των εκδηλώσεων και περίμενε να κατεβάσει τους “πανύψηλους” παίχτες του Βυζαϊκού και του Κακαλαϊκού για να αναμετρηθούν σε έναν 10λεπτο αγώνα μπάσκετ. Τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου μπάσκετ είχαν πάρει μεταγραφή και είχαν έρθει στο καρναβάλι του Στρατωνίου για να αναμετρηθούν στις μπασκετικές ικανότητες τους. Τελικά νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Κακαλαϊκού.
Τον τελευταίο καιρό όλα τα κανάλια ασχολούνται με τον κομιστή και τον «Θέμο». Όλοι αναρωτιόντουσαν αν το πήγε αυτός το περίφημο DVD, εμείς όμως επειδή μας είχε κουράσει όλο αυτό το “πρώτο” θέμα και επειδή είχαμε καταλάβει ποιος το πήγε το DVD αποφασίσαμε να τον κάψουμε και να ησυχάσει το κεφάλι μας.
Μετά το κάψιμο του «κομιστή»- καρνάβαλου ακολούθησε στον χώρο των εκδηλώσεων γλέντι με παραδοσιακή μουσική. Οι πιο πολλοί όμως προτίμησαν τα μπαράκια και τις ταβέρνες όπου γινόταν ένας πανικός πριν ακόμα τελειώσει το καρναβάλι και εκεί συνεχίστηκε το γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.Για την ιστορία, το καρναβάλι στο Στρατώνι έχει τη μοναδική διαφορά από άλλα καρναβάλια , στο ότι δεν είναι απλά μια παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων , αλλά καταλήγει σε μία πρόζα του δρόμου όπου το κάθε άρμα παρουσιάζει ένα σύντομο σατυρικό θεατρικού τύπου.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ήρθαν και παρακολούθησαν και φέτος το 2ο Διαδημοτικό Καρναβάλι Στρατωνίου 2008 και να τους πούμε ότι τους περιμένουμε και του χρόνου με πιο πολλά άρματα και με τη συμμετοχή τους να δώσουν το δικό τους στίγμα στο καρναβάλι, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον “πυρετό” του καρναβαλιού. Επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς και τους συλλόγους που υποστήριξαν και φέτος το καρναβάλι.




Τάσος Προδρόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: