Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ζήτω ο εθελοντισμός

«Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ», βροντοφωνάζει ο αγωνιστής Γιάννης Μακρυγιάννης μέσα από τη φωτιά του αγώνα του 21.
Αλήθεια, σκέφτομαι, το τι θαύματα μπορεί να κάνει αυτό το «εμείς», το βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας αυτές τις μέρες. Η «Παραμυθοχώρα» θα έμενε στο χώρο του παραμυθιού, αν δεκάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, άνδρες και γυναίκες, δεν έδιναν την ψυχή τους δουλεύοντας για την ετοιμασία όλων αυτών των υπέροχων κατασκευών. Δούλεψαν ατέλειωτες ώρες προετοιμάζοντας το χώρο, τα σπιτάκια, το στολισμό. Και τώρα που η «Παραμυθοχώρα» υπάρχει και οι επισκέπτες την πλημμυρίζουν, με το χαμόγελο στα χείλη τους υποδέχονται και δουλεύουν με κέφι, που το μεταδίδουν σε όλους.
Η αρχή έγινε. Το νερό μπήκε στο αυλάκι. Το Στρατώνι απέκτησε και άλλη προσωνυμία, έγινε το Παραμυθοχώρι. Και το δεύτερο αυτό όνομα θα το χαρακτηρίζει από δω και πέρα ομορφαίνοντας τις κρύες μέρες των γιορτών. Και κάθε χρόνο όλα θα πηγαίνουν καλύτερα.
Ένα θερμό ΜΠΡΑΒΟ σε όσους ίδρωσαν και κοπίασαν γι’ αυτό το μαγικό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια και σε άλλα, με υγεία. Γιατί υπάρχουν και άλλα όνειρα, που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε και ύστερα να πιστέψουμε πως τα προφητέψαμε…
Ονειρεύομαι, για παράδειγμα, ένα Μεταλλευτικό Μουσείο και τους μαθητές, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων να έρχονται να δουν και να μάθουν. Και μαζί τους και τους τουρίστες του καλοκαιριού, κι αυτό όλους τους μήνες του χρόνου.
Ας ανασκουμπωθούμε, όλοι μαζί, γι’ αυτόν το μεγάλο στόχο. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να τον επιτύχουμε. Στο χέρι μας είναι, η δυναμική έχει δημιουργηθεί!

Δ. Στυλιανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: