Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Το ΔΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ για την υποβάθμιση του Σχολείου μας

Όλοι μας πιστεύουμε ότι η παιδεία είναι το υπέρτατο αγαθό μετά την υγεία. Σ’αυτόν τον ευαίσθητο, λοιπόν, τομέα , ο,τιδήποτε επιχειρείται πρέπει να γίνεται με προσεκτικό σχεδιασμό και με συνεχή και ειληκρηνή διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων και ενδιαφερομένων.
Κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς υπήρξαν αρκετά προβλήματα στο σχολείο μας, που είτε με συζητήσεις, είτε με εντάσεις τελικά τακτοποιήθηκαν.
Όμως την 1η Απριλίου, η ανακοίνωση ότι το σχολείο υποβιβάζεται, μας άφησε εκπληκτους (αφού το θεωρήσαμε πρωταπριλιάτικο …ψέμμα!!!).
Μας άφησε έκπληκτους γιατί σε επανειλημμένες συζητήσεις και συναντήσεις του Δ/Σ του συλλόγου με τους προϊσταμένους της Α/βάθμιας εκπαίδευσης, η επιβεβαίωση ήταν ότι στο σχολείο δεν θα υπάρξει καμμία αλλαγή όσον αφορά την οργάνωση και αυτό επιβεβαιώθηκε από την Νομαρχιακή επιτροπή παιδείας.Το Υπουργείο όμως είχε άλλη άποψη.
Από την ανακοίνωση ο Σύλλογος κινητοποιήθηκε και τελικά στις 9 Ιουνίου έγινε γενική συνέλευση των μελών στην οποία παραβρέθηκαν και οι κκ Κρίτογλου και Αρβανιτίδης από το γραφείο της Α/ βάθμιας ενώ παρόντες ήταν και ο Αντιδήμαρχος κ. Κατσαβαβάκης και ο Πρόεδρος κ. Ν. Ζαγοράκης.
Μας ανακοινώθηκαν λοιπόν τα παρακάτω τα οποία τα θεωρούμε τουλάχιστον δέσμευση
1. Το Δημοτικό Σχολείου Στρατωνίου υποβιβάζεται από 6/θέσιο σε 5/θέσιο. Συνεχίζει όμως να λειτουργεί όπως πρώτα με συνδιδασκαλία ΜΟΝΟ 2 τάξεων.
2. Η λειτουργία του ολοήμερου παραμένει ως έχει
3. Το σχολείο θα είναι έτοιμο από άποψη εποπτικών μέσων, αναλωσίμων , βιβλιων και άλλων υλικών μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και μέχρι αυτήν την ημερομηνία θα έχουν τελειώσει οι αποσπάσεις και οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών που αντιστοιχούν στο σχολείο μας , όλων των ειδικοτήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: