Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Απάντηση από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ, ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ- ΑΚΑΝΘΟΥ

Το παρακάτω άρθρο αποτελεί απάντηση στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στη συγκεκριμένη εφημερίδα με τίτλο «Το ΣΥ.Ν η το ΠΛΗΝ στο δήμο μας» με υπογραφή του μαθητού του Λυκείου Βασίλη Καραπιπέρη. Ως εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων οφείλουμε ν’ απαντήσουμε εφ’ όσον αναφέρεται σ’ αυτό το θεσμό.
Δε θ’ αναφερθούμε στο τι είναι το ΔΗ.ΣΥ.Ν, οι σκοποί και το όραμα του στο παρόν άρθρο, θα σταθούμε όμως σ’ όλα εκείνα τα σημεία τα οποία είναι άκυρα, αφήνουν κενά, θίγουν θεσμούς, ανθρώπους κι ενέργειες χωρίς στοιχεία κι αποδείξεις.
Πρώτα απ’ όλα, όταν αφορά την ενημέρωση των νέων των άλλων κοινοτήτων, φυσικά κι υπάρχουν πολλοί νέοι, ωστόσο ευθύνη για την ενημέρωσή τους είχαν αποκλειστικά τα Τοπικά Συμβούλια τους, τα οποία έλαβαν με φάξ τις σχετικές με τις εκλογές του ΔΗ.ΣΥ.Ν ενημερώσεις από το Δήμο στις 20/2/08.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι τα Στάγειρα κι η Στρατονίκη ενημερώθηκαν αλλά δε θέλησαν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο θέμα, εκείνη την περίοδο, γιατί ήταν απορροφημένοι με την προετοιμασία του καρναβαλιού τους. Οπότε η σωστή διατύπωση είναι ότι κάποιοι δεν ενδιαφέρθηκαν και κάποιοι άλλοι δεν ενημερώθηκαν από εκείνους που όφειλαν να το κάνουν.
Σχετικά με την απορία, που διατυπώνεται, για το «τι κοινό μπορεί να έχει, να ζητήσει ή να συζητήσει ένας 15 χρονος μ’ έναν 28 χρόνο», πρόκειται για ένα έμμεσο κι ανίσχυρο επιχείρημα καθώς οι πρωτοβουλίες τις οποίες το ΔΗ.ΣΥ.Ν έχει σκοπό να λάβει κι δραστηριότητες τις οποίες θα προσπαθήσει να προωθήσει μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου κι όχι μόνο, αφορούν άμεσα όλους τους νέους από 15 χρονών μέχρι κι 28, ίσως και παραπάνω, κι επομένως δεν υιοθετούμε την άποψη ότι υπάρχει χάσμα ανάμεσά τους.
Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά σε συζητήσεις μεταξύ μαθητών του Λυκείου μετά την ενημέρωσή τους για τη σύσταση και δημιουργία του ΔΗ.ΣΥ.Ν, οι οποίοι φέρονται προκατειλημμένοι κι αρνητικοί μιλώντας για «ανωτέρους που κατευθύνουν». Δε γνωρίζουμε αν και σε ποιο βαθμό ισχύουν αυτές οι συζητήσεις, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι απόψεις αυτές αν και θίγουν πρόσωπα και καταστάσεις δε στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα, πρόκειται για εντελώς ανυπόστατες θέσεις.
Όσον αφορά το σημείο «εκμεταλλευόμενοι τα τοπικά συμβούλια νέων και τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάποιοι προσπάθησαν να εισχωρήσουν όσο περισσότερο μπορούσαν στο θέμα αυτό», όσοι ήταν οι αναγνώστες τόσες διαφορετικές απόψεις ειπώθηκαν για το τι μπορεί να σημαίνει κι αυτό ακριβώς το γεγονός αποδεικνύει το πόσο αόριστο, γενικό και κενό νοήματος είναι.
Επιπλέον, οι νύξεις οι οποίες αφορούν τις επεμβάσεις των κομματικών παρατάξεων, επίσης δεν έχουν κανένα πραγματικό έρεισμα, σχολιάζονται αλλά δε δικαιολογούνται και δεν υποστηρίζονται με στοιχεία.
Παρά τις αοριστίες, τις γενικεύσεις και την επίθεση (προς ποιους τελικά;) που στερείται τεκμηρίων κι αποδείξεων, το ΔΗ.ΣΥ.Ν προσκαλεί και το μαθητή Βασίλη Καραπιπέρη κι όσους υιοθετούν τις προαναφερθείσες θέσεις στις ανοιχτές για όλους συναντήσεις των δημοτικών συμβουλίων των νέων, προκειμένου πρώτ’ απ’ όλα να ενημερωθούν για το τι είναι το ΔΗ.ΣΥ.Ν, ποια η δομή, η λειτουργία και το υποστηρικτικά του προγράμματα κι έπειτα να εκφράσουν ελεύθερα οποιαδήποτε άποψη. Οφείλουν, όμως, να ενημερωθούν για να είναι δίκαιοι κι απέναντι στον εαυτό τους αλλά κι απέναντι σε όσους επέλεξαν να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια που λαμβάνει χώρα στο δήμο μας. Οι μηδενιστικές θέσεις κι ο αρνητισμός σε συνδυασμό με την άγνοια αποτελούν κακό σύμβουλο για όλους μας.
Σκοπός μας, η συνεργασία κι όχι η σύγκρουση.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΝΕΩΝ, ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ- ΑΚΑΝΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: