Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Χρυσούλα Παντελή - Κολοκοτρώνη


Η Χρυσούλα γεννήθηκε στο Στρατώνι το 1952. Είναι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Άγγελο Κολοκοτρώνη και έχει δύο Θυγατέρες. Την Πωλίνα , δημοσιογράφο του Αντένα και την Δέσποινα πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής, Λάρισας Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη




Από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε επίμονα με την ζωγραφική και μάλιστα με την ελαιογραφία μιας και το ταλέντο της ήταν εμφανές.
Αργότερα τελείωσε τις σπουδές της στη διακόσμηση .
Δασκάλα της υπήρξε η διακεκριμένη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό επίσης Στρατωνίσια ζωγράφος Νίνα Χάντερ. Κοντά στη Νίνα, η Χρυσούλα σπούδασε την τόλμη στα ζωηρά χρώματα αλλά και στη μορφή.
Αργότερα στη δική της σταδιοδρομία η σύνθεση, η φωτεινότητα και η παλέτα στα έργα της έδωσαν το δικό της προσωπικό στυλ.
Τα έργα της είναι κυρίως λάδια σε μουσαμά με χρήση σπάτουλας. Τα χρώματα παίζουν πάντα κυρίαρχο ρόλο με την έντασή τους ενώ όπου επιλέγεται σκοτεινό φόντο , είναι για να τονίσει την χρωματική έκρηξη του θέματος του έργου











Παράλληλα με την ελαιογραφία , έχει διδαχθεί ακουαρέλα και παστέλ καθώς και την τεχνική της αγιογραφίας και του ψηφιδωτού




Με τα έργα της έχει λάβει μέρος σε δεκάδες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις πανελλαδικά και έχει βραβευτεί επανειλημμένα .
Για την μακρά της παρουσία στα εικαστικά δρώμενα των Σερρών έχει βραβευτεί από την Νομαρχία Σερρών .
Έχει επίσης βραβευτεί για το συνολικό της πνευματικό έργο από το Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών και άλλους φορείς.
Η Χρυσούλα είναι μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζωγράφων Θεσσαλονίκης εδώ και χρόνια .
Έργα της κοσμούν ιδιωτικές συλλογές , διάφορες δημόσιες και άλλες υπηρεσίες.Σημαντική είναι η συμμετοχή της σε εθελοντική προσφορά έργων της για την διαμόρφωση και διακόσμηση αιθουσών του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη, ενώ έργα της και μάλιστα από τις πρώτες της δημιουργίες είχαν κοσμήσει την πρώην οικία Μποδοσάκη στο Στρατώνι.
Η Χρυσούλα σήμερα , ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη όπου συμμετέχει σε εκθέσεις ζωγραφικής της πόλης .






































































Αλέκος Τσανανάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: