Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Δυο επιστολές της Χορωδίας της Δερύνειας – Κύπρου για τις χορωδιακές συναντήσεις στον Δήμο Σταγείρων-Ακάνθου, στις 23, 24 και 25 Μαρτίου

Δερύνεια28.03.08

Αγαπητοί φίλοι,

Επικοινωνώ σήμερα μαζί σας για να εκφράσω τα ειλικρινή μας συναισθήματα για τη φιλοξενία που τύχαμε στην πατρίδα σας.

Ήταν πράγματι μια φιλοξενία καρδιάς γεμάτη αγνότητα και αγάπη. Η προσπάθεια όλων σας να μας ευχαριστήσετε ήταν πασιφανής.

Πολλές στιγμές μας προκάλεσαν ιδιαίτερη συγκίνηση όπως η υποδοχή στo Στρατώνι με τα άπλετα χαμόγελα και γεμάτους τους δίσκους στα χέρια, η ξενάγηση στα Αρχαία Στάγιρα με τα μύδια και τη τσικουδιά ψηλά στο λόφο, το τραγουδιστό καλωσόρισμα στην Ιερισσό « Ήρθε στον Άθω το νησί της Αφροδίτης», η διασκέδαση σ΄ όλες τις κοινότητες με τα παραδοσιακά φαγητά, τα βουρκωμένα μάτια την ώρα του αποχωρισμού και οι ανοικτές αγκάλες ολωνών σας.

Πραγματικά η συλλογικότητα με την οποία εργαστήκατε ήταν παραδειγματική. Νιώσαμε να μας αγκαλιάζουν σε κάθε μας στιγμή όλοι, από τους διοικητικούς μέχρι και το τελευταίο μέλος της χορωδίας σας.

Ελπίζοντας ότι η φιλία μας θα συνεχιστεί, σας ευχαριστούμε από καρδιάς. Κι εσείς να ξέρετε πως εδώ στη Δερύνεια θα σας περιμένουν φίλοι όποτε θελήσετε/μπορέσετε να επισκεφτείτε το νησί μας υπό όποιες περιστάσεις.

Πολλούς χαιρετισμούς από όλους μας σε όλους σας.

Πολλά φιλιά
Παναγιώτα Παρασκευά

Υ.Γ. Παρακαλώ όπως κοινοποιηθεί προς όλους τους εμπλεκόμενους στη φιλοξενία μας (όλες τις τοπικές αρχές).




Επιστολή στον Μαέστρο της Χορωδίας του Δήμου από τον Τ. Πρωτόπαπα

Αγαπητέ Σταύρο,
Θα ήθελα να σου εκφράσω τη χαρά που νιώσαμε και την αγάπη που εισπράξαμε κατά το τριήμερο μας στο Δήμο Σταγίρων-Ακάνθου.
Θέλω να μεταφέρεις σε όλα τα μέλη της χορωδίας του δήμου τα συναισθήματα που βίωσα κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας σας. Τα ίδια συναισθήματα συμμερίζονται και τα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Χορωδίας Δερύνειας.
Πρώτα πρέπει να πω πως παίρνετε 10 με τόνο στη φιλοξενία και υποδοχή.
Μας έχετε σκλαβώσει με τη φροντίδα, την έγνοια και την προσοχή που μας προσφέρατε. Όλα ήταν τέλεια και άψογα οργανωμένα: το ξενοδοχείο ήταν καταπληκτικό, οι εκδρομές ήταν μοναδικές και οι συναυλίες στις 3 κοινότητες αξέχαστες. Μάλλον θα είχατε και κάποια συμφωνία με το Θεό αφού και ο καιρός ήταν καταπληκτικός!!! (ήλιος, βροχή, χαλάζι κλπ.)
Δεν θα ξεχάσω τα απίθανα φαγητά που ετοίμασαν τα μέλη της χορωδίας, δεν θα ξεχάσω το βραδινό γλέντι και το ξέφρενο χορό που κάναμε μαζί. Πάνω απ’ όλα μας προσφέρατε αληθινή αγάπη. Ήταν τόσο φανερή που ξεχείλιζε κάθε φορά που μας μιλούσατε, κάθε φορά που μας προσφέρατε ένα απλό χαμόγελο και κάθε φορά που μας χαρίζατε ένα άγγιγμα ή ένα συγκαταβατικό χτύπημα στην πλάτη.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα όσα κάνατε. Νιώσαμε αυτό που ακουγόταν κάθε φορά στους χαιρετισμούς «είμαστε αδέλφια» αλλά, όχι με λόγια παρά με πράξεις!
Πολύ θα ήθελα να μεταβιβάσεις αυτά τα λόγια στους χορωδούς. Να ξέρεις ότι θα έχετε όλοι πάντα μια θέση στην καρδιά μας.
Εύχομαι καλή αντάμωση!
Τάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: